Een bezige bij met een goede focus

PSfm - 30 / 03 / 2016

Een gedreven persoonlijkheid, recht door zee, duidelijkheid geven, maar toch een people person zijn. Een korte omschrijving van een Field Coach, maar ook een korte samenvatting van mijzelf. Mijn naam is Jeffrey Asamoah, Field Coach bij PSfm voor Samsung Electronics.

Ik ben verantwoordelijk voor het ‘wel en wee’ van al ons vaste personeel in de verschillende Samsung Shop in Shops in de Media Markt. Als Field coach ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Shop in Shoppers op het gebied van salesvaardigheden, klantgerichtheid, presentatie van de winkels en productkennis. Daarnaast is het ook belangrijk om als Field Coach het beste uit de persoon te kunnen halen. Ik zorg er daarnaast voor dat mijn Shop in Shoppers hun sterktes optimaal gebruiken en hun zwaktes optimaal ontwikkelen.

Hoe ziet een week van een Field Coach eruit? 24/7 heb ik mijn telefoon in de aanslag om mijn mensen te ondersteunen. Of het nou maandagmorgen 08.00 uur of zaterdagavond 21.00 uur is, bij vragen kunnen ze altijd bij mij terecht. De meeste Media Markten zijn tenslotte 7 dagen per week open van 10.00-22.00 uur. Naast dat ik bereikbaar moet zijn ben ik ook veel onderweg. Iedere twee weken probeer ik mijn mensen te ontmoeten en met hun in de winkel te staan. Tijdens deze meeloopdagen houd ik mij met verschillende dingen bezig. Het observeren van gedrag en prestaties van de Shop in Shoppers en hier feedback op geven, het motiveren en stimuleren en het geven van tips en tools om kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Naast meeloopdagen inplannen, is het ook belangrijk om coachingsgesprekken te plannen, nieuwe Shop in Shoppers te begeleiden, persoonlijke ontwikkelingstrajecten op te zetten en doelen te stellen als team.

Als Field Coach is het belangrijk goed contact te hebben met het team, maar net zo belangrijk is het contact met Samsung als opdrachtgever. Gezamenlijk moeten wij doelen stellen en in goed overleg de Shop in Shoppers begeleiden. Wekelijks, misschien wel dagelijks contact, zorgt ervoor dat PSfm, Samsung en de Shop in Shoppers op één lijn liggen. Samen is het uiteindelijke doel er voor te zorgen dat de Samsung verkopen stijgen, maar de onderliggende doelen zijn uiteraard net zo belangrijk. Shop in Shoppers moeten goed in hun vel zitten, goed op de hoogte zijn van ontwikkelingen en tevreden zijn met de gang van zaken. Al met al is de functie Field Coach een functie voor een bezige bij die graag van aanpakken houdt. Ik zit perfect op mijn plek!

Jeffrey Asamoah, Field Coach PSfm voor Samsung Electronics